Selv om den største drømmen for veldig mange bikere er nettopp Route 66 i USA, så er det også for mange en relativt fjern drøm. Både økonomi, tid og mulighet i disse pandemitider setter en stopper for den store drømmen. Da er det godt å vite at vi bor i et land med utrolig mange muligheter for oss på to hjul. Nesten hvor enn i landet du befinner deg, har du veier og omgivelser i umiddelbar nærhet som kan ta pusten fra en.

I skrivende stund befinner vi oss i februar, og 2021 er så vidt i gang. Det er ennå usikkert hvordan sommersesongen blir for motorsykkelentusiaster, men en ting er ganske sikkert, og det er at motorsykkelen står klar, og den skal på veien. Hvorfor ikke få de triste vinterdagene til å gå litt fortere, med å sette seg ned å planlegge sommerturene på sykkelen? Selvfølgelig blir det ikke det samme som Route 66, men hvem sier at en annerledes opplevelse nødvendigvis må være dårligere?

Norge rundt på 2 hjul

Dersom du har god tid, og et ønske om å få med deg mest mulig av landet, er det ingenting i veien for en langtur med noen overnattinger tilrettelagt for eventuelle attraksjoner du vil besøke. Det finnes så mange utrolig vakre kystveier, hvor du føler at du puster inn frihet rundt hver eneste sving. Øverst oppe i landet, ligger Nord-Norge og midnattssola og kaller på deg og sykkelen.

Nord-Norge og Lofoten

Nord-Norge og Lofoten

Om du aldri har vært i landets nordligste fylker, er det virkelig på tide. Og motorsykkelen gir deg en mulighet til å oppleve dette sagnomsuste riket fra en helt annen vinkel. Hvorfor ikke ta turen helt opp til Nordkapp, når man først er på disse kanter? Få med deg Nordkapp og Barentshavet. Deretter bærer det for det meste langs E6, ned mot Karasjok og smak på samisk mat og opplev kulturen. Via Nordens Paris, før det store målet som er Lofoten.

Lofoten er full av attraksjoner og naturen er fantastisk, men på to hjul kommer du enda nærmere de majestetiske fjellene, de vakre, hvite strendene, fiskeværene og det åpne havet. Utfordrende og svingete veier gjør at en tur Lofoten rundt aldri blir kjedelig. Og det mangler ikke på attraksjoner eller ting å oppleve om du vil parkere sykkelen for en dag eller to. Ta turen ut til Andenes og få med deg hvalsafari, reis helt ut til smeden i Sund, overnatt på en de mange vakre rorbuene og få med deg den positive og gode atmosfæren i Svolvær som årlig arrangerer VM i Skreifiske. Om du er interessert i historie, er et besøk på vikingmuseet på Borg noe du bør ta deg tid til. Om turistattraksjoner ikke er helt din greie, så holder det kanskje med en liten pust i bakken på kaia i Henningsvær, hvor du nyter en is om værgudene er på din side. En gammel fisker med gode historier og skrøner slår seg kanskje ned for en prat, før du kjører inn i sommernatta med den vakre midnattssola som reisepartner.

Categories: Blog